altΠαραδόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα σε χρόνο ρεκόρ 
 
Σε κυκλοφορία δόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου η γέφυρα των Καλών Νερών στη θέση Μπελεγρίνος.
Η αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στη γέφυρα έγινε σε χρόνο ρεκόρ και πλέον αποκαθίσταται η κυκλοφορία από και προς το Νότιο Πήλιο. 
Οι ζημιές στη γέφυρα είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την αποκατάσταση και σε 20 ημέρες, το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία Το έργο, στην ουσία αποκατέστησε την σύνδεση της γέφυρας με το οδικό δίκτυο από την ανατολική πλευρά προς Μπούφα καθώς τα ορμητικά νερά του χειμάρρου είχαν διαβρώσει το πρίσμα, το οποίο υποχώρησε και υπήρχε κενό στην γεφύρωση. Οι εργασίες αφορούσαν την κατασκευή μεταβατικού επιχώματος, η βάση του οποίο είναι από πέτρα ανατίναξης και υλικό αναπλήρωσης σκυρόδεμα (το παλιό έργο ήταν μόνο από χώμα). Το νέο έργο, θεωρείται ασφαλέστερο από την προηγούμενη κατασκευή και θα παρέχει ταυτόχρονη ασφαλή διέλευση οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις χωρίς περιορισμούς βάρους.
Στο προηγούμενο διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με μεταλλική γέφυρα τύπου belley που είχε τοποθετήσει ο Στρατός, όχι όμως για βαρέα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν διάβαση ιρλανδικού τύπου μέσα από τον κοίτη του χειμάρρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
28 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!