altΕλεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ατομικές επιχειρήσεις θα δουν τα ποσά του τεκμαρτών εισοδημάτων να είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση.

Την προσεχή Δευτέρα 22 Απριλίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανοίξει το taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από περίπου 9 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.
Αν η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης.
Με διάταξη που έχει κατατεθεί στη Βουλή, η έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος θα ισχύει και σε περίπτωση παράτασης της αρχικής προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης.
Η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2023, που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε  επόμενων μηνών.

Περισσότερα στο imerisia.gr - εδώ



 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
28 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!