altΣτο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-4-2024 επιμορφωτική δράση από πιστοποιημένες νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, οι οποίες αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και παρευρέθηκαν στο χώρο του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκπαιδεύτηκαν και εξοικειώθηκαν πάνω σε ειδικά προπλάσματα στην παροχή πρώτων βοηθειών (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση - ΚΑΡΠΑ). Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Ευχαριστούμε τις νοσηλεύτριες:
κ. Χουντζούμη Μαρία Προϊσταμένη Αναισθησιολογικού τμήματος και
κ. Λύτρα Αντωνία Νοσηλεύτρια του Αναισθησιολογικού τμήματος για την ενημέρωση και τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσαν, ώστε να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε καταστάσεις κρίσεων υγείας, κυρίως στο χώρο εργασίας μας, αφού είμαστε εκπαιδευτικοί σε ένα σχολείο που αριθμεί πάνω από 450 μαθητές.

Την δράση διοργάνωσαν:
η Ευανθία Μήτσιου ΠΕ87.02,Τομεάρχης του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και
η Μαρία Θάνου ΠΕ 88.01, καθηγήτρια του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
28 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!