altΜε την υπουργό πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής της Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας, κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.
Στην τελευταία επίσκεψη της στο νομό μας, μαζί με τον κ. Σπάνια είδε από κοντά τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, στα διάφορα ιστορικά μνημεία, όπως στο ναό του Απόλλωνα.

Ηκ. Μενδώνη ενημέρωσε ότι το Υπουργείο προχωρά τηναντιπλημμυρική θωράκιση του έργου και σήμερα βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η αναστήλωση του αρχαϊκού ναού, και η ανασκαφή των υποκείμενων στρωμάτων αυτού, τονίζοντας την πολλή μεγάλη σημασία του έργου, το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να αναδειχτεί.
Έγινε αναφορά στο θέμα της εκκλησίας του Ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου του Ρούμ Παλαμά και τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημίων μετά την θεομηνία.Η κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σπάνια ότι η σχετική μελέτη για την πλήρη προστασία του Ιερού Ναού, βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου πολιτισμού.
Στην συζήτηση θίχτηκε το θέμα για την ανάγκη προστασίας του Μουσείου, των έργων τέχνης της Πινακοθήκης, και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
Τέλος ο κ. Σπάνιας ζήτησε από την Υπουργό την στήριξη του νομού μας, λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχει υποστεί. «Θεωρώ κ. Μενδώνη ότι το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνδυασμό με το Υπουργείο Τουρισμού και την αυτοδιοίκηση, μπορούν να βοηθήσουν, εκπονώντας και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο το οποίο θα έχει σαν στόχο να ενημερώσει, και να προβάλλει τον πολιτισμικό μας πλούτο, τους αρχαίους ναούς,τα μνημεία μας, τους μοναδικούς θρησκευτικούς μας προορισμούς, βοηθώνταςέτσι την σταδιακή ανασυγκρότηση και την αναστήλωση της τοπική μας οικονομίας.
Ο νομός Καρδίτσας κ.Υπουργέ χρειάζεται την ενεργοποίηση και την συνεργασία όλων μας για να μπορέσει γρήγορα να επανέλθει στην κανονικότητα.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!