altΕίχαν βανδαλιστεί από αγνώστους τον περασμένο Σεπτέμβριο

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συντήρηση των πορτραίτων των εκλιπόντων διατελεσάντων Δημάρχων από το 1899 έως σήμερα, τα οποία στα μέσα Σεπτεμβρίου άγνωστοι είχαν βανδαλίσει με μαύρο σπρέι. Την επίθεση των βανδάλων υπέστησαν τα πορτραίτα των αείμνηστων δημάρχων: Αθανάσιου Μπλατσούκα, Βαΐου Τζέλλα, Νικολάου Χαρίτου,  Χαραλάμπου Γιούτσικου, Χρήστου Τέγου και Κώστα Παπαλού που ήταν τοποθετημένα σε εσωτερικό χώρο – αίθριο, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ευθύνη συντήρησης των έργων ανέλαβε ο Καρδιτσιώτης συντηρητής έργων Τ.Ε. Νικολής Δημήτριος. Στο έργο συμμετείχε η επίσης Καρδιτσιώτισα Δ.Ε. Κουτρουμάνου Πολυξένη. Συντηρήθηκαν στο σύνολο πέντε έργα τέχνης τα οποία και καθαρίστηκαν πλήρως από το μαύρο χρώμα και ήδη επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στο αίθριο του νέου Δημαρχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο πορτραίτα των εκλιπόντων δημάρχων Αθανάσιο Μπλατσούκα, Βάϊου Τζέλλα και Νικολάου Χαρίτου,  φιλοτεχνήθηκαν από τον Δημήτριο Γιολδάση. Τα δύο πιο σύγχρονα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους συμπολίτες ζωγράφους Γιάννη Αντωνόπουλο (πορτραίτο Δημάρχου Χρήστου Τέγου) και Άκη Κοτρώτσιο (πορτραίτο Δημάρχου Κώστα Παπαλού).
Το πορτραίτο του Χαράλαμπου Γιούτσικου που επίσης είχε βανδαλιστεί αποκαταστάθηκε με ευθύνη του δημιουργού του συμπολίτη ζωγράφου Δ. Νούκα ο οποίος έκανε δωρεάν την όλη αποκατάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!