altΜε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης κ. Κυριακό Μητσοτάκη συναντήθηκε ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Συζητήθηκαν θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, και αλλά ζητήματα του νομού μας.
Ο κ Σπάνιας ανέλυσε την κατάσταση που βρίσκονται οι πληγείσες περιοχές, ξεκινώντας από την πορεία των αποζημιώσεων, τα προβλήματα στέγασης, την αποκατάσταση των κατοικιών.

Μίλησε για την ενίσχυση, αλλά και την οργάνωση της επαναφοράς του αγροτικοκτηνοτροφικου τομέα στην πρότερη κατάσταση λόγο της μεγάλης καταστροφής που έχει υποστεί.
Ο πρωθυπουργός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει ο ίδιος και η κυβέρνηση, για την γρήγορη αποκατάσταση και ενίσχυση των κατοίκων. Έχουν δρομολογηθεί και σχεδιαστεί τόνισε όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε επίπεδο, ορισμένες ιδιαίτερες, όπως αυτή της μεταφοράς των χωριών που πλημμύρισαν εφόσον φυσικά το αποφασίσουν οι κάτοικοι.
Συνεχίζοντας την συζήτηση μίλησαν για τις αποκαταστάσεις των υποδομών που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την ενίσχυση και την επαναφορά των ποταμιών και των ρεμάτων, για την ανάγκη επαναλειτουργίας του δικτύου άρδευσης, για τον προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων που θα θωρακίσουν την περιοχή.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φορέα διαχείρισης υδάτων και τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει στην περιοχή, και δήλωσε ότι βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή, παρακολουθώντας ο ίδιος στενά την εφαρμογή του σχεδιασμού που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της περιοχής.
Τέλος ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως υπάρχει ανάγκη σχεδιασμού ενός μακροχρόνιου προγράμματος ανάκαμψης της περιοχής, όχι μόνο για να λύσει τα προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του Νομού σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομική αναγέννηση της περιοχής, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ασφάλειας των πολίτων, θα επέλθει με την ενίσχυση και οργάνωση του τουρισμού, αλλά και με την δημιουργία Δημόσιων Σχολών, Ανώτατων Ιδρυμάτων Εκπαίδευσης, συναφή με το περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι δεδομένα που θα βοηθήσουν τον Νόμο Καρδίτσας να ανακάμψει δίνοντας στους νέους μας νέες ευκαιρίες να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.04
Δύση: 18.17
Σελήνη
21 ημερών
1770
Απελευθέρωση της Καλαμάτας από δύναμη 200 Μανιατών με βοήθεια Ρώσων.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την επαρχία Κορινθίας αμαχητί.
1826
Το Αιτωλικό παραδίδεται με συνθήκη στον Ιμπραήμ.
1833
Πρώτη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.
1914
Δύναμη Τουρκαλβανών αποκρούεται επιτυχώς από τμήματα του Στρατού της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου.
1923
Καθιερώνεται στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
1945
Ιερολοχίτες καταλαμβάνουν την νήσο Τήλο μετά από σκληρό αγώνα.
1959
Ο Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο όπου τον υποδέχονται με ενθουσιασμό οι Έλληνες της Μεγαλονήσου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"