altΔράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για  από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Επιδέρμια»

Κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Η πρωτοβουλία αυτή θεσπίστηκε το 2004 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και φέτος γιορτάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες.

Στην Ελλάδα, το όραμα και η αποστολή της IFPA εκπροσωπούνται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». Στόχος του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι η δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινούσχετικά με την επίπτωση της νόσου, την αποστιγματοποίηση των ασθενών και τη διεκδίκηση καλύτερης φροντίδας υγείας για όλους.
Η Ψωρίαση είναι μια χρόνια και ανίατη νόσος με αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών.Έχοντας ωςκεντρικό μήνυμα «Πρόσβαση σε όλους», η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης αναδεικνύει το δικαίωμα των ασθενών να έχουν ανεμπόδιστηπρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία τη σωστή στιγμή.
Συμμετέχοντας στη διεθνή αυτή προσπάθεια,ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», διοργανώνειτην Κυριακή 29 Οκτωβρίου2023,δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινούστην Κεντρική Πλατεία της Πόλης της Καρδίτσας από τις 10 το πρωί, έως και τις 2 το μεσημέρι.Εκείνη την ημέρα, εκπρόσωποι του συλλόγου Επιδέρμια θα διανέμουν στους διερχόμενους έντυπο που μεταφέρει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, και μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας θα ενημερώνουν το κοινό για τη νόσο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!