altΣτην δημιουργία «Τράπεζας Αίματος», που θα καλύπτει τα μέλη της, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, προχωράει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Μετά από απόφαση της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ανοίχθηκε λογαριασμός στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με όνομα ENOSI1932 και δηλώθηκε Νοσοκομείο αναφοράς η υπηρεσία αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας-Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο&Τριανταφύλλειο).

Αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι ή φίλοι τους που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μπορούν να δίνουν αίμα στον τόπο που διαμένουν και εργάζονται (Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Λαμία, Αγρίνιο κλπ), απλά θα καταγράφεται στο λογαριασμό της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην ανωτέρω υπηρεσία.
Η διοίκηση της Ένωσης μας προχώρησε στην σχετική πρωτοβουλία, αφού ζήτησε από τα μέλη τους να της γνωρίσουν αν υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες (καθώς και μέλη των οικογενειών τους), λαμβάνοντας θετικές απαντήσεις. Μάλιστα, στις προθέσεις της διοίκησης της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ είναι να διοργανωθεί ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν εθελοντικά αίμα στον τόπο που διαμένουν και να δηλώσουν ότι είναι για τοENOSI1932.
H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, που κρύβει μάλιστα οφέλη και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλωστε ο εθελοντής αιμοδότης έχει την ηθική ικανοποίηση ότι βοηθά να σωθεί μια ζωή, κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στο να υπάρχει επάρκεια αίματος. Την ίδια ώρα όμως βοηθά και τον οργανισμό του, απλά δίνοντας αίμα. Μέσω της αιμοδοσίας ο αιμοδότης υποβάλλεται σε τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προλαβαίνοντας τυχόν προβλήματα, που δεν θα είχε διαγνώσει διαφορετικά.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!