altΔεκαπενταύγουστος… Το Πάσχα του Καλοκαιριού! Από την Παναγία Σουμελά ως την Εκατονταπυλιανή κι από την Μυρτιδιώτισσα ως την Παναγία της Πέτρας, οι απανταχού Χριστιανοί γιορτάζουν την Υπεραγία Θεοτόκο. Μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και το έθνος μας, που υμνεί την φώτιση και την προστασία που η Παναγία χάρισε απλόχερα στους πιστούς με την κοίμησή της.
Η 15η του Αυγούστου, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Δεν είναι όμως μια ημέρα πένθους για την μητέρα του Ιησού που «έφυγε», αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για το σμίξιμο με τον αγαπημένο της γιο στους Ουρανούς, για την καρποφορία της φύσης, για το δώρο που έκανε στην ανθρωπότητα να φέρει στη γη το σώμα του Χριστού.  
Οικουμενική μητέρα η Παναγία μας, μάνα των Χριστιανών και ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους, ακοίμητη φρουρός για τις μητέρες επί γης, εορτάζεται με λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε όσα μέρη στέκουν ευλαβικά οι ναοί και τα ξωκλήσια της.  
Ο ελληνισμός σέβεται και τιμά την χάρη της, γιατί σε κάθε δύσκολη στιγμή του έθνους και της χώρας μας, η Παναγιά στάθηκε δίπλα μας, προστατεύοντας μας από κατακτητές και προαιώνιους εχθρούς.
Εύχομαι, ο φετινός εορτασμός της σεπτής Κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεώς Της, να μας βρίσκει όλους υγιείς, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να γιορτάζουμε την Χάρη της. 
Ενώνουμε τις προσευχές μας στη Μεγαλόχαρη, για όσους συνανθρώπους μας πονούν, ασθενούν και δοκιμάζονται, να δώσει πίστη και προστασία, να αντικαταστήσει την θλίψη τους με χαρά, να τους σκεπάσει με στοργή και αγάπη και το καλό να νικήσει το κακό. 
Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν.
 
Ασημίνα Σκόνδρα
Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
16 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!