altΤην Ιστορικό Πολιτισμού – Μουσειοπαιδαγωγό Μαρία Τσουρή – Καραμπινά που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Καρδίτσας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» που έχει σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, αγωνίζεται με έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες για μια Περιφέρεια χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα με τον Πολιτισμό.
 
Η Μαρία Τσουρή- Καραμπινά γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα. Από το 2011 είναι συνεργάτης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σε θέματα: Τουρισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Μέριμνας  και Πολιτικής Προστασίας. 
Είναι απόφοιτη  Ανθρωπιστικών Σπουδών, Μουσειοπαιδαγωγός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ε.Α.Π.(Υ.Π.) και Πολιτισμικών Μονάδων και Οργανισμών του Ε.Κ.Π.Α.
Επίσης κάτοχος  μεταπτυχιακής  εξειδίκευσης  στους  κλάδους  Βυζαντινής Αρχαιολογίας & Τέχνης, Βυζαντινού Δικαίου Μεσαιωνικής, Ελληνικής Φιλολογίας και Βυζαντινής Ιστορίας του Κ.Β.Ε. του Α.Π.Θ. Είναι Ειδικός Τουριστικού Πρακτορείου και μιλά αγγλικά και γερμανικά. Έχει οριστεί Αναπληρώτρια Γραμματέας  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ και τομεάρχης Τουρισμού της ΔΕΕΠ ΝΔ Καρδίτσας. Είναι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας. Διετέλεσε Γραμματέας και τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Καρδίτσας, τακτικό μέλος στην Ν.Ε.Π.Τ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Μέλος στους Τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Τομέα Κοινωνικής Εργασίας της ΝΔ. Πρόεδρος και εκλεγμένο μέλος σε συλλόγους  και στην Ένωση πολιτιστικών συλλόγων. Μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων και λοιπών  εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών .
 
*Ιστορικός Πολιτισμού – Μουσειοπαιδαγωγός 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
16 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!