altΜετά από άμεση επικοινωνία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το Προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 6/7  τις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κεφαλά, του επόπτη ΕΛΓΑ για το Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου, προέδρων κοινοτήτων και αγροτών,  πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε πληγείσες καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού καθώς και καλαμποκιού και μηδικής  ώστε να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.
Παράλληλα έγινε αναγγελία της ζημιάς για τις Τοπικές Κοινότητες Πασχαλίτσας, Γεφυρίων, Γραμματικού, Αχλιαδιάς, Κέδρου, Λεονταρίου και Κυψέλης , οπότε οι  ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή  με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ  για δήλωση των ζημιών που υπέστησαν.
Να σημειωθεί ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε ποιμνιοστάσια και αποθήκες για τις οποίες θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προγραμμάτων ΚΟΕ.
Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κεφαλάς, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και  είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατό δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε μια εποχή με έντονα οικονομικά προβλήματα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για τον αγρότη . Επανέλαβε πως ο Δήμος Σοφάδων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
16 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!