altΕυρεία σύσκεψη για τον συντονισμό και τις εναπομείνασες εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του μεγάλου έργου της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου ακόμη και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς και η Διευθύντρια κ. Μαρία Καραγεώργου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παλαμά κ. Μαργαρίτα Κούτρα – Μπούσδρα και η Διευθύντρια κ. Καραμαλίγκα, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Καρδίτσας κ. Χ. Καρελάς , ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Καρδίτσας κ. Αχ. Ζαγορίτης, οι κκ Π. Κωνσταντάκος και Χρ. Χαλιαμάλιας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης του διυλιστηρίου και των αγωγών.

Όπως αναφέρθηκε ήδη έχουν ληφθεί δείγματα από την έξοδο του διυλιστηρίου, θα ληφθούν επιπλέον δείγματα από κάθε σταθμό διανομής ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αγωγών με διυλισμένο νερό.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τρεις κλάδους δικτύων μεταφοράς και διανομής του νερού,  συνολικού μήκους 195 χιλιομέτρων και  τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.
Ο προϋπολογισμός έφτασε τα 42 εκατ. ευρώ, θα υδρευθούν κάτοικοι 42 χωριών εκ των οποίων τα 22 στο Δήμο Σοφάδων.
Παράλληλα, ειδικά από τη ΔΕΥΑ Παλαμά επισημάνθηκε η ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε χωριά που αντιμετωπίζουν έντονα θέματα.
Όπως αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν ενημερωτικές επισκέψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων σε κάθε οικίσκο, ενώ ο καθαρισμός των δικτύων θα ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η σταδιακή λειτουργία του έργου εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου.  
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Σοφάδων η έναρξη λειτουργίας ενός έργου πνοής, ενός μεγάλου έργου συνεργασίας που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων βρίσκεται προ των πυλών. Τόνισε ότι δίνεται  ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετώπιζε η ευρύτερη περιοχή, υδρευόμενη ως τώρα από γεωτρήσεις και με τον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρυμένο .

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
16 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!