altΤην Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας με ομόφωνη απόφαση του καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ την ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023.

Η πολιτική της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική του Επιτελικού Κράτους, των ιδιωτικοποιήσεων, των μηδενικών προσλήψεων ιδιαίτερα στις υπηρεσίες Εργατοτεχνικού, αλλά και Διοικητικού προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η διάταξη υποχρεωτικής εξάντλησης ένδικων μέσων σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων.
Είναι η λογική της Διοικητικής λειτουργικής απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να καταστούν εύκολη «λεία» στα νύχια των ιδιωτών που καραδοκούν με στόχο το εύκολο και σίγουρο κέρδος.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν την κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων. Ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μην ασκώντας ένδικα μέσα.

Διεκδικούμε:
1.Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
2.Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3.Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
4.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!!!

Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για την μεταφορά των εργαζομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί, έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) ο Σύλλογος θα διαθέσει ένα λεωφορείο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΒΟΡΙΔΗ»

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                                  
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Σελήνη
16 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!