altΤο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Jobs4Future”, υλοποίησε την τέταρτη διακρατική, δια ζώσης συνάντηση και επισκέφτηκε με έξι μαθητές και μαθήτριεςτης Α΄ Λυκείου και δύο καθηγήτριες,στο διάστημα από 12 έως 17Μαρτίου2023,την πόλη Balikesir της Τουρκίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες από τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο της Τουρκίας,οι ομάδες των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενημερώθηκαν για τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές που προκύπτουν από έγκυρες μελέτες την παρούσα χρονική περίοδο, τις δεξιότητες και τα προσόντα που οφείλουν να αναπτύξουν οι νέοι της Ευρώπης για να εξασφαλίσουν την επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση τους και συζήτησαν για τα προβλήματα και δυσκολίες των νέων σχετικά με την αγορά εργασίας.Παράλληλα γνώρισαν τον πολιτισμό και τον ιστορικό πλούτο της περιοχής όπως την αρχαία πόλη της Εφέσου, το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο και επισκέφθηκαν το μεγάλο εργοστάσιο «BEST» που κατασκευάζει μετασχηματιστές και ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας που αυτό προσφέρει.
Το πρόγραμμα θα κλείσει με την τελευταία κινητικότητα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Τραπεζούντα της Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.21
Πανσέληνος
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!