altΗ πολυβραβευμένη ταινία «Daniel ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 20:30.

Η ταινία σχολιάζει προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως το μεταναστευτικό, η ξενοφοβία και η κοινωνική απομόνωση.

Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και πολλά θετικά σχόλια από τους θεατές. Πρόκειται για την καταγραφή ενός διαφορετικού κόσμου μέσω μίας ενηλικίωσης που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως μπορεί να συμβεί τόσο κοντά μας τονίζοντας θέματα σωφρονισμού και ανοχής μας απέναντι σε ξένους ανθρώπους.
Την προβολή διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Σοφάδων (Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων.
Πριν την έναρξη της προβολής σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας κ. Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδουπόλεων κ.  Νίκος Τσούκας ο οποίος απένειμε αναμνηστικό στο Δήμαρχο Σοφάδων.
Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Σπύρος Εκίζογλου, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Καραγιάννης, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου o εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Βασίλειος Κουκουλέτσος και ο Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων κ. Ντίνος Σακκάς.   
Στην προβολή παρίστατο και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ενώ με την ολοκλήρωση ακολούθησε συζήτησε με το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.30
Δύση: 19.20
Πανσέληνος
431 π.Χ.
Εισβολή των Λακεδαιμονίων στην Αττική. Έναρξις του Πελοποννησιακού πολέμου.
1815
Σφαγιάζεται ο νεομάρτυρας Κάκιος από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Δεύτερη μάχη του Γαλατσίου της Μολδαβίας.
Σφαγές Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
1823
Ο Κιουταχής καταστρέφει τα χωριά Λεχώνια, Άγιο Αβοκάσιο και Λαυρέντιο, Πινακάδες και Βυζίτσα της Μαγνησίας.
1917
Το 2ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Σερρών καταλαμβάνει την αμυντική τοποθεσία του Ραβινέ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!