altΓια διγλωσσία, υποκρισία, εμμονή και τοξικότητα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στην ομιλία της στη Βουλή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Πρόσθεσε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, στέκεται με χυδαιότητα και ανευθυνότητα απέναντι σε κάθε προσπάθεια Κυβέρνησης και πολιτών, προκειμένου να αποκομίσει κομματικά οφέλη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Πάντα αναρωτιόμουν,εαν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λένε τα εννοούν, αν τα πιστεύουν. Αυτή η γενικευμένη και συνεχώς εντεινόμενη προσπάθεια του, να χαρακτηρίζει κάθε απόφαση της Κυβέρνησης ως αποτυχία, φιάσκο και με άλλους ευειδείς χαρακτηρισμούς, είναι απόρροια της ιδεολογίας της ή αντιδρά, γιατί έτσι θέλει να αποδείξει, ότι έχει πολιτικές θέσεις;
Ειλικρινά, κύριοι συνάδελφοι, θεωρείτε πως ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να εναντιώνεται κατά πάντων;
Θα ήταν έστω παρήγορο, να αποδέχεστε τους αριθμητικούς δείκτες, αλλά κι εκεί υιοθετείτε μόνοόσα νούμερα βολεύουν την εκάστοτε, σκανδαλώδη άρνησή σας. Και το παρόν Ν/Σ που παρατείνει τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν το ψηφίζετε!
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως ύψιστη και απόλυτη προτεραιότητα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας.Προχώρησε σε ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με προσωπικό και μευλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οργάνωσε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για την πανδημία και τα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς της.  
Ενίσχυσε οικονομικάτις πληττόμενες επιχειρήσεις, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την αγορά και τους πολίτες. Έδωσε κίνητρα, για τον εμβολιασμό. Μερίμνησε με ευθύνη, για την τύχητης χώρας, απέναντι σε έναν νεοφερμένο κίνδυνο, που καμία Κυβέρνηση δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.
Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αξιοποιεί αποτελεσματικά, κάθε διαθέσιμο πόρο και ευκαιρία, ώστε να αντιμετωπίσει  χρόνιες διαρθρωτικές παθογένειες και να αναβαθμίσει, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Έχουν γίνει 3.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρών,συν 2.000 επικουρικών γιατρών. Επιπλέον, υπηρετεί 15.000 επικουρικό προσωπικό, 14.000 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Τέλος, αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα, 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών, 910 θέσεις λοιπού προσωπικού και άλλες 700 θέσεις ιατρών.
Υπερδιπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ. Τον Ιούλιο του 2019ήταν 557, ενώ ο ευρωπαϊκός Μ.Ο. ήταν 1.200, τώρα διατίθενται στους πολίτες περίπου 1330 λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ, 10% πάνω από τον Μ.Ο. της Ευρώπης δηλαδή. Για παράδειγμα, η περιφέρειά μου η Καρδίτσα ανήκει στην 5η ΥΠΕ, όπου οι κλίνες ΜΕΘ από 54 έφτασαν τις 107.
Αναβαθμίσαμε τις δομές υγείας. Έχει εκταμιευθεί και διοχετευθεί στο ΕΣΥ,1,5 δις, από το Ταμείο Εθνικής Ανάκαμψης, για υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δεν μπορώ να προσπεράσω ότι απέναντι σε όλα αυτά, είχαμε την αξιωματική αντιπολίτευση, να στέκεται με χυδαιότητα και ανευθυνότητα και αντί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, σταθερά από την αρχή της πανδημίας την διαβάλει. Μπορείτε να αρνηθείτε στο ΣΥΡΙΖΑ,ότι εν μέσω καραντίνας, εσείς διοργανώνατε πορείες;
Ότι καταψηφίσατε κάθε νομοσχέδιο, για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία των πολιτών;Ότι παρακινήσατε και ενισχύσατε το αντιεμβολιαστικό κίνημα;
Εδώ και δυόμιση χρόνια, επιδιώκετε να αποκομίσετε πολιτικό όφελος, σε βάρος της ζωής των Ελλήνων,μέσα από ακατάσχετα ψεύδη, από άγονη κριτική, από σκόπιμη αντίδραση.Άλλοτε εγκωμιάζατε τα ήπια μέτρα, που λάμβανανοι χώρες του εξωτερικού, ενάντιαστον COVID-19 κι άλλοτε, κατακρίνατε την Κυβέρνηση,ότι χαλαρώνει τα μέτρα και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες. Διγλωσσία και υποκρισία, εμμονή και τοξικότητα είναι αυτά.
Χωρίς να έχετε καταθέσεικαμία υλοποιήσιμη πρόταση, χωρίς να έχετε αντιπαραβάλειτην δική σας στρατηγική αντιμετώπισης, εργαλειοποιείτε τις επιπτώσεις της πανδημίας, καλλιεργείτε τον φόβο και διχάζετε την κοινωνία. Μιλάτε για αναμονή στις ΜΕΘ, παρακάμπτοντας το γεγονός,ότι επί των ημερών σας, και χωρίς πανδημία, οι αναμονές ήταν πολλαπλάσιες. Ο ίδιος ο αρχηγός σας, δεν έκανε λόγο για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων, παραπλανώντας τους πολίτες και υποσκάπτοντας την εκστρατεία εμβολιασμού;
«Ευτυχώς η πανδημία δεν ήρθε νωρίτερα», το λένε οι πολίτες, το δήλωσε και δημοσίως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Και όλοι κάνουν τον σταυρό τους, που δεν έτυχε η στραβή στην δική σας βάρδια…
Η παράταση των διατάξεων, που αφορούν τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης τουCOVID-19, κρίνεται αναγκαία, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα,μας προϊδεάζουν για ενδεχόμενο άλμα, του αριθμού των κρουσμάτων. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, αντί να προτείνει ισχύ επ’ αόριστον,  επιλέγει την, ανά τρίμηνο, επικύρωση των προσηκουσών διατάξεων, καθώς έτσι, δίνεται χώρος στον κοινοβουλευτικό διάλογο και σε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά, και αυτό τον τιμά.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση για άλλη μια φορά μας ψέγει, που νομοθετούμε εγκαίρως, ώστε το σύστημα υγείας να λειτουργήσει απρόσκοπτα, σε κάθε περίπτωση. Όμως, όπως δίδαξε και ο Ιπποκράτης, κάλλιον το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν!
Σήμερα είμαστε εδώ, για να πούμε απλά και ξεκάθαρα την μοναδική αλήθειαότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατάφερε να κρατήσει όρθιο το Ε.Σ.Υ., χάρη στις καίριες παρεμβάσεις της και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, όλων των υγειονομικών μας.
Η πανδημία μπορεί να μην έχει τελειώσει οριστικά και να αποτελεί, μια παγκόσμια πρόκληση, που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μεμονωμένα από κυβερνήσεις ή οργανισμούς.Την πρόκληση αυτή όμως, την αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να την αντιμετωπίζουμε, με όλα τα μέσα, και πάντα με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"