Την Δευτέρα 4/5/2026 και ώρα 10 πμ, θα πραγματοποιηθεί η 1η Τακτική Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Αργιθέας, μέσω τηλεδιάσκεψης (WebEx), με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.
Η εν λόγω συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 30/4/2026, ωστόσο, αποφασίστηκε η μεταφορά της λόγω μεγάλης άσκησης ετοιμότητας με την ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2026» που διοργανώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. εντάσσεται στον συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιπυρική προστασία της περιοχής και επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα όπως:
-ο συντονισμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές,
-ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση προληπτικών δράσεων για τη μείωση της επικινδυνότητας,
-ηεπικαιροποίηση των σχεδίων απόκρισης και η διασφάλιση αποτελεσματικής ροής πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Στη διαδικασία συμμετέχουν αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αργιθέας, εκπρόσωποι της Περιφέρεια Θεσσαλίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, των Δασικών Υπηρεσιών, των Υγειονομικών Φορέων, του ΔΕΔΔΗΕ, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη διατομεακής συνεργασίας και άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Για περισσότερες πληροφορίες: Δήμος ΑργιθέαςΤηλ.: 2445350409
.
|
![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
||||||||||||||
|
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!