altΣχεδόν δύο ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα, το ενδιαφέρον στρέφεται ήδη στις επόμενες επίσημες αργίες του 2026 και στις ευκαιρίες που προσφέρουν για σύντομες αποδράσεις ή στιγμές ξεκούρασης.
Πρώτη χρονικά είναι η Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 1 Μαΐου, η οποία δημιουργεί ένα φυσικό τριήμερο, ιδανικό για σύντομες εκδρομές, αποδράσεις στην εξοχή ή ένα χαλαρό παρατεταμένο Σαββατοκύριακο χωρίς την ανάγκη λήψης άδειας.

Ακολουθεί η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, την 1η Ιουνίου, προσφέροντας ακόμη ένα τριήμερο στην αρχή του καλοκαιριού, κατάλληλο για κοντινές εξορμήσεις ή τις πρώτες θαλάσσιες αποδράσεις της σεζόν.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, συμπίπτει φέτος με Σάββατο. Παρότι δεν δημιουργεί αυτομάτως τριήμερο, αποτελεί αφορμή για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές, εφόσον συνδυαστεί με ολιγοήμερη άδεια.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πέφτει Τετάρτη, δίνοντας τη δυνατότητα για ένα μικρό διάλειμμα εντός της εβδομάδας, εφόσον αξιοποιηθούν επιπλέον ημέρες άδειας.
Το έτος ολοκληρώνεται με τις εορτές των Χριστουγέννων. Η 25η Δεκεμβρίου πέφτει Παρασκευή, διαμορφώνοντας ένα χειμερινό τριήμερο, ενώ η επόμενη ημέρα, 26 Δεκεμβρίου, είναι επίσης αργία, ενισχύοντας την εορταστική περίοδο.
Για όσους σχεδιάζουν εγκαίρως τις μετακινήσεις τους, προτείνεται η έγκαιρη οργάνωση για τις περιόδους της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος, η επιλογή προορισμών σε κοντινή απόσταση, καθώς και η στρατηγική αξιοποίηση ορισμένων ημερών άδειας, ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερα διαστήματα ανάπαυσης μέσα στη χρονιά.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Νέα Σελήνη
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!