Φοιτητική στέγη: Οι «φθηνές» και οι «ακριβές» περιοχές της Ελλάδας

Η έρευνα για τη φοιτητική στέγη σε όλη την Ελλάδα με τιμές ανά περιοχή θα βοηθήσει τους νέους φοιτητές να ξέρουν πού κυμαίνονται οι τιμές για ενοικίαση

Τα τελευταία δυο χρόνια η αναζήτηση φοιτητικής στέγης αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία μετά την ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. Airbnb), δεσμεύοντας αρκετά ακίνητα για τον σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως το Κουκάκι, αλλά και σε περιοχές του ιστορικού κέντρου των Αθηνών και όχι μόνο, το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης να αλλάξει τον χάρτη για τη φοιτητική στέγη.

Οι επιδράσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον τουρισμό και εν τέλει στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, συνετέλεσε καθοριστικά στο να επιστρέψουν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων από τη βραχυχρόνια μίσθωση στην παραδοσιακή – μακροχρόνια μίσθωση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται σήμερα είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30τμ - 60τμ πλήρως ανακαινισμένα, που οι ιδιοκτήτες τους, στοχεύουν να τα μισθώσουν σε φοιτητές, εργένηδες και νέα ζευγάρια.

Μην ξεχνάμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που σήμερα τα διαθέτουν προς μακροχρόνια μίσθωση έχουν ανακαινίσει πλήρως τα ακίνητά τους είτε μέσω δανεισμού – υπολογίζοντας την αποπληρωμή του δανείου μέσω των εισοδημάτων από τη βραχυχρόνια μίσθωση είτε μέσω αποταμιεύσεων ή και αποζημιώσεων μετά από την απόλυσή τους.

Επιστρέφοντας στις μακροχρόνιες μισθώσεις, προσπαθούν να καλύψουν όσο περισσότερο μπορούν τη χασούρα τους και ταυτόχρονα να εισπράξουν την απόδοση της επένδυσής τους. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κρατούν γενικά μια στάση αναμονής, διαθέτουν τα ακίνητά τους προς μίσθωση μεγαλύτερης διάρκειας μέσω site αγγελιών, ταυτόχρονα όμως, διατηρούν την εγγραφή των ακινήτων τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, προσδοκώντας είτε το ακίνητο να μισθωθεί για μεγαλύτερη διάρκεια στο ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα είτε να πραγματοποιηθεί κάποια ικανοποιητική εισοδηματικά κράτηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"