Επανεκκίνηση σήμερα για τον τουρισμό: Ανοίγουν τα σύνορα με 29 χώρες

Τα μέτρα ασφαλείας σε πτήσεις, ξενοδοχεία

Από σήμερα η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τον τουρισμό, με τις αφίξεις να γίνονται κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες της ΕΕ.
Αερομεταφορές, εποχικά καταλύματα, αλλά και μουσεία επανεκκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους και η Ελλάδα «δηλώνει» έτοιμη για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, καλούμενη να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού.

Με «όπλα» τις εντυπωσιακές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια της κρίσης, την προετοιμασία της σε υγειονομικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα όποια κρούσματα προκύψουν, τις σπάνιες ελληνικές ομορφιές, την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά, αλλά και την περίφημη ελληνική φιλοξενία, η χώρα μας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες που θα την επιλέξουν ως προορισμό για το φετινό - δύσκολο ωστόσο κατά γενική ομολογία - καλοκαίρι.

Τουρισμός: «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» αρχίζουν να υποδέχονται τουρίστες
Μετά την παρουσίαση του ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξη Τύπου με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, το «Ελ.Βενιζέλος» στην Αθήνα και το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους τουρίστες αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid 19.
Από τις 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς) ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA.
Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», μετά από τρεις μήνες μέτρων περιορισμού, υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, από σήμερα 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.
Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"