Λιμνοδεξαμένη για την άρδευση 1.200 στρεμμάτων στο Παλαιομάστηρο του Δήμου Πύλης

κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα χρήσιμο έργο για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας δρομολογεί στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Παλαιομονάστηρου» προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις για την αποταμίευση νερού και την άρδευση αγροκτημάτων στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων συνολικής επιφανείας 1.280 στρεμμάτων.
«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, του Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας εργαζόμαστε καθημερινά συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε πάντα την αλήθεια. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τί περιλαμβάνει το έργο
Συνοπτικά, στο αντικείμενο περιλαμβάνονται τα εξής επί μέρους έργα:
– Κατασκευή διώρυγας υδροληψίας μήκους 1.200 μ.
– Κατασκευή λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 251.200 μ3
– Κατασκευή τεχνικών έργων λιμνοδεξαμενής (φρεάτιο υδροληψίας, φρεάτιο τροφοδοσίας και φρεάτιο εισόδου)
– Κατασκευή περιμετρικής οδού λιμνοδεξαμενής
– Κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου με αντλητικό συγκρότημα
– Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους περίπου 8.080 μ.
– Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κ.λπ.).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.37
Δύση: 19.15
Σελήνη
9 ημερών
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!