Ζητούν παρέμβαση για να δοθούν αποζημιώσεις λόγω Daniel

Με μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς του Δήμου Αγιάς ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχαν σήμερα εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγρότες από το Δήμο Αγιάς συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη  Γκουντάρα.  Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν  οι καταστροφές του Daniel και ειδικότερα οι  μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί ζήτησαν την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Δημήτρη Κουρέτα προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να  ενταχθούν και αυτοί  στο καθεστώς των αποζημιώσεων  όπως  οι παραγωγοί  της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού « ΚΙΣΣΑΒΟΣ»  Γιώργος Ζέικος τόνισε πως ο Δήμος Αγιάς δέχθηκε ακριβώς τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα με τη Μαγνησία. Εκεί ωστόσο  δόθηκαν   αποζημιώσεις από  τον ΕΛΓΑ  με χρήματα από το ταμείο Αρωγής  χωρίς έλεγχο και εξατομίκευσή και συγκεκριμένα 500 ευρώ ανά στρέμμα στα μήλα και 200 ευρώ ανά στρέμμα στα κάστανα  και μόνο  για το 70% της ζημιάς . Οι παραγωγοί ζητούν την άρση – όπως τονίζουν – της αδικίας και να δοθούν και στους παραγωγούς της Αγιάς τα αντίστοιχα ποσά».
Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα καθώς λόγο daniel  υπήρξαν προβλήματα στη  συγκομιδή ενώ για ένα  μήνα  έκλεισε και ο οδικός  άξονας Αγιάς - Λάρισας προκαλώντας προβλήματα και στη διάθεση του προϊόντος.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα άμεσα στους αρμόδιους υπουργούς και  σε δεύτερο χρόνο ζήτησε από τους παραγωγούς να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον των καλλιεργειών τους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!