Λάρισα: Παρουσίαση της καμπάνιας με τίτλο «Θέλω την Ελπίδα»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Αντιπεριφέρεια Εθελοντισμού και Πρόνοιας -  σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το ζήτημα της έμφυλης βίας με τίτλο «Θέλω την Ελπίδα», τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 6μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα διανεμηθεί ενημερωτικό αυτοκόλλητο με QR κωδικό το οποίο αναρτάται στις βιτρίνες αλλά και στα αποδυτήρια των συνεργαζόμενων καταστημάτων ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδικό βίντεο, που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.      
 
Πέραν της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, η δράση στοχεύει στην άμεση συνδρομή σε άτομα που κινδυνεύουν από καταστάσεις άσκησης βίας, μέσω ενός δικτύου φορέων που αναλαμβάνουν να προσφέρουν ένα προσωρινό ασφαλές καταφύγιο και μια πρώτη φροντίδα προστασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Η καμπάνια υλοποιείται σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας και τους κατά τόπους Εμπορικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους καθώς και τα Σωματεία Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στις πρωτεύουσες των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας καθώς και στις Σποράδες.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.24
Δύση: 18.00
Νέα Σελήνη
1391
Θάνατος του Αυτοκράτορα Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγου.
1816
Φθάνει στην Κέρκυρα ο Άγγλος Θωμάς Μάιτλαντ, ως πρώτος Αρμοστής των Ιονίων νήσων.
1821
Στο Κισνόβιο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης λαμβάνει την απόφαση για την κήρυξη της Επαναστάσεως.
1826
Απόκρουση της εφόδου του Ιμπραήμ κατά του Μεσολογγίου.
1833
Κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της "Εφημερίδος της Κυβερνήσεως" του Βασιλείου της Ελλάδος.
1914
Οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1918
Ο συμμαχικός στρατός κατοχής στην περιοχή Κορυτσάς επιτρέπει να ανοίξουν πάλι τα Ελληνικά σχολεία.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός κυριεύει τη βόρεια κορυφή του όρους Σεντέλι.
1944
Τμήματα Ελλήνων ανταρτών συνάπτουν σκληρή τετραήμερη μάχη με βουλγαρικές δυνάμεις στις εκβολές του Νέστου ποταμού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!