Εργατικά Σωματεία Καρδίτσας: Αλλο ένα έγκλημα εργοδοτικής ασυδοσίας

Και άλλο ένα έγκλημα εργοδοτικής ασυδοσίας με απώλεια ζωής εργαζομένου καταγράφηκε την Παρασκευή 14 Φλεβάρη  στην περιοχή Τσαρδάκι της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ.
Στο χώρο έφτασαν άμεσα εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Καρδίτσας. Δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ο οποίος τόνισε: 

«Ένας ακόμη συνάδελφος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του. Ήρθε να προστεθεί στους τριακόσιους  εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο χώρο δουλειάς και σε ώρα εργασίας. Πρόκειται για ένα συμβάν  που μας υπενθυμίζει με τραγικό τρόπο πως έχουμε γίνει μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών, που δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας. Να μας υπενθυμίσει ότι είναι γράμμα κενό οι αναφορές για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων μπροστά στα κέρδη της εργοδοσίας. Και αυτό λίγο μετά την επιτυχημένη 48ωρη πανοικοδομική απεργία που είχε προμετωπίδα τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία και έλεγχος από την Τεχνική Επιθεώρηση.
Ζητάμε να γίνει άμεσα έλεγχος προκειμένου να αναδειχτούν όλες οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το συμβάν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην γίνει καμία συγκάλυψη και να αναδειχθούν οι πραγματικοί ένοχοι που οδηγούν σε τέτοια τραγικά γεγονότα και να ξέρουμε όλοι εμείς που παράγουμε τα πάντα πως θα επιστρέφουμε στα σπίτια μας ασφαλείς και αρτιμελείς.    

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.09
Σελήνη
11 ημερών
1540
Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση συνθήκη ειρήνης, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο.
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Ηλιούπολη τον νεομάρτυρα Γεώργιο από τη Φιλαδέλφεια.
1823
Αποτυχημένη επίθεση Τουρκαλβανών κατά του Αιτωλικού.
1828
Το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα εκδιώκει τα τελευταία τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο.
1916
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και το Σουμπάσι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!