Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μουζακίου για τη λήψη άμεσων μέτρων ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

Πέρασαν ήδη 15 μέρες από την καταστροφική πλημμύρα Daniel που έπληξε και το δήμο Μουζακίου με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους του, καταστρέφοντας ή δημιουργώντας προβλήματα ακόμα και τις στοιχειώδεις αλλά ελλιπείς υποδομές που υπήρχαν (γέφυρες, οδικό δίκτυο, εγκαταστάσεις κλπ).
Εξακολουθούν να παραμένουν χωριά και οικισμοί βουτηγμένοι στις λάσπες, στη βρώμα και δυσωδία (Μαγούλα, Κρανιά, Παλαιοχωρι, Ριζοβούνι κλπ.).

Μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας κρύβοντας την οργή και αγανάκτηση για την απουσία της κρατικής αρωγής προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωση τους. Συγκλονίζουν τα γκρεμισμένα σπίτια του οικισμού των Άγιων Αναργύρων-αλλά και άλλων οικισμών- με τους υπερήλικες που ανήμποροι και αβοήθητοι περιμένουν ακόμα τα μηχανήματα του δήμου Μουζακίου να συνδράμουν στο ξελάσπωμα και να διενεργήσουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους.
ΣΗΜΕΡΑ, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, να σταλούν μηχανήματα και προσωπικό για τη βοήθεια των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων.
Εξακολουθούν οι πλημμυροπαθείς που είδαν τη ζωή τους και την περιουσία τους να πνίγεται στα λασπόνερα, την υγεία τους να απειλείται, το ζωικό, το φυτικό κεφάλαιο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός να καταστρέφεται, να περιμένουν απελπισμένοι τη βοήθεια των κρατικών και δημοτικών αρχών.
Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Η πιθανότητα για νέες καταιγίδες και νέες καταστροφικές πλημμύρες δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό.
Τίθεται λοιπόν ανάγκη σήμερα και άμεσα και να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής.
Έστω και τώρα να προγραμματιστούν άμεσες ενέργειες, και κυρίως να ενημερωθούν οι κάτοικοι,  σε περίπτωση νέων έντονων φαινομένων βροχόπτωσης ,που  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αφορούν την επόμενη εβδομάδα και θα πλήξουν και το νομό μας με ιδιαίτερη ένταση .
Ως ΚΚΕ και ως Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Μουζακίου και της περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε αποκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη σημερινή κατάσταση υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μουζακίου και των ταξικών σωματείων της Καρδίτσας ήταν στο πλάι των κατοίκων εκφράζοντας με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη σε όποιον είχε ανάγκη χωρίς μικροπολιτικές διακρίσεις ή άλλες σκοπιμότητες.
Έχουμε ταυτόχρονα αναδείξει την ανάγκη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.
Ωστόσο υπάρχουν και σήμερα μέτρα που μπορούν να παρθούν και θα είναι τραγική ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών αν αυτά δεν υλοποιηθούν!
Καλούμε λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ τη δημοτική αρχή του Δήμου Μουζακίου να πάρει τα εξής μέτρα:
• ΑΜΕΣΑ συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση.
• ΑΜΕΣΗ κατασκευή νέων αντιδιαβρωτικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας σε μεγαλύτερα υψόμετρα για συγκράτηση φερτών υλικών και μείωσης της ταχύτητας του νερού στα πεδινά (μικρά και μεσαία φράγματα αξιοποιώντας και φυσικά υλικά από την περιοχή όπως κορμούς, πέτρες κ.λπ)
• Σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης και συντονισμού των κρατικών μηχανισμών – και όχι το μπάχαλο που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες- με σαφής οδηγίες ποιος κάνει τι, που βρίσκεται, ποια μέσα χρησιμοποιεί σε επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές που είναι ήδη σε όλους γνωστές.
• Εξασφάλιση ΣΗΜΕΡΑ χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού που θα έχουν όλα τα αναγκαία (νερό, τρόφιμα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, θέρμανση)
• Εναλλακτικό μέσο ειδοποίησης εκτός 112 σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με κινητό.
• Εξασφάλιση μεταφορικών μέσων εκκένωσης (νερό, στεριά, αέρας)
• Εξασφάλιση με υδροφόρες τη πρόσβαση του πληθυσμού σε πόσιμο νερό.
• Να διασφαλιστεί η λειτουργία κρίσιμων δομών (π.χ. κέντρου Υγείας) με γεννήτριες σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"