Η αστυνομία για τους ελέγχους λεωφορείων πριν από τις σχολικές εκδρομές

Αναφορικά με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, τα οποία αναφέρονται σε ακύρωση σχολικών εκδρομών λόγω του ότι δεν διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος τροχονομικός έλεγχος στα λεωφορεία ή ότι αυτός έγινε με καθυστέρηση, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 14 παρ. 4 εδ. β της υπ’ αρίθμ. Φ.14/89494/ΓΔ4 από 9-7-2020 Απόφασης Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων) ο Διευθυντής/ντρια του σχολείου, εφόσον η μετακίνηση γίνεται με τουριστικά λεωφορεία, απευθύνεται εγγράφως στη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος των οχημάτων, λίγο πριν την αναχώρηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται στα εν λόγω αιτήματα και μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας διενεργούνται κατά προτεραιότητα οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.
Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, προκύπτουν παραβάσεις με αποτέλεσμα οχήματα να καθίστανται ακατάλληλα για την πραγματοποίηση δρομολογίου και εφόσον αυτά δεν αντικατασταθούν, οι αστυνομικοί προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εκπαιδευτικών.
Σημειώνεται ότι, ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στη διενέργεια των ελέγχων δύναται να υπάρξουν λόγω πολλαπλών παράλληλων αιτημάτων διαφορετικών σχολικών μονάδων στην ίδια περιοχή με την ίδια ώρα αναχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι κάθε τροχονομικός έλεγχος απαιτεί –κατά περίπτωση- ανάλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί λόγο ακύρωσης εκδρομής.

Συνεπώς, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, οι αιτιάσεις που προβάλλονται ως λόγοι ακύρωσης των εκδρομών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε σχολικά και εκδρομικά οχήματα, με πρώτιστο και αποκλειστικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται  συνεχείς και επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.34
Δύση: 18.38
Νέα Σελήνη
630
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα.
1770
Ρώσοι και Μανιάτες εκδιώκουν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν την Κυπαρισσία.
1800
Τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ως "Πολιτεία των επτά Ηνωμένων Νήσων".
1821
Δύναμη από 600 περίπου Έλληνες επιτίθεται εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν τα Καλάβρύτα.
1825
Ναυμαχία γύρω από την Μεθώνη και καταστροφή των τουρκικών πλοίων από την μοίρα του Μιαούλη.
1827
Δύναμη Ελληνικού ιππικού συγκρούεται με δυνάμεις του Κιουταχή κοντά στην Μονή Δαφνίου.
1854
Ελληνικές δυνάμεις επιτίθενται στην θέση προφήτης Ηλίας εναντίον των ανδρών του Φουάτ πασά.
1878
Ελληνικές δυνάμεις συγκρούονται με τους Τούρκους στην Ματαράγκα και Πετρομαγούλα Καρδίτσας.
1921
Μάχη στην Προύσα. Η πρώτη αποτυχία του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Εκστρατεία.
1956
Στην Λευκωσία οι Τούρκοι κάνουν μεγάλη πορεία με αφορμή συγκρούσεις στον Βασιλείου Κυρήνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"