«Επέκταση των Έργων αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ στο Ν. Καρδίτσας»

Συνάντηση Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νόμου Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσου με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορων αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καράγιαννη

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στη επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκε η διεύρυνση των έργων αποκατάστασης του κυκλώνα Ιανου, που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδιτσας το Σεπτεμβρίου του 2020. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του κ. Ηλία Κωνσταντάκου ως εκπροσώπου των κατοίκων των Δ.Δ Ανθοχωρίου και Κρυοπηγής του Νόμου Καρδίτσας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετέθησαν με κάθε λεπτομέρεια στον κ. Καραγιάννη τα προβλήματα που ταλανίζουν τις δύο κοινότητες και χρήζουν άμεση αποκατάσταση εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα Ιανου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν,
• Στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου σε πολλά τμήματα, οδικού δικτύου Μουζακίου-ΛίμνηςΠλαστήρα (τμήμα του δρόμου Καλαμπόκας Περτουλίου Λίμνης Πλαστήρα που συνδέει  τουριστικές περιοχές), όπου σε πολλά σημεία καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία λεωφορείων και ειδικότερα:
o Στην αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας του ποταμού «Ανθοχωρίτη» στη θέση Νερόμυλος Ανθοχωρίου
o Στην αποκατάσταση της γέφυρας «Ξηροκάμπου»
o Στην αποκατάσταση των πρανών του ρέματος «Σούδας» Κρυοπηγής
o Στην αποκατάσταση της μερικώς καταστραφείσας γέφυρας «Καραϊσκάκη»
• Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Δρόμος Ιτάμου – Ραχούλας
• Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου Καροπλεσίου
Ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών την άμεση υπαγωγή των ανωτέρω έργων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με το άρθρο 63 του ν. 4753/2020 και την εκδοθείσα υπ’ αριθμ. 22667/2021 (ΦΕΚ 390Β/03-02-2021) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναφέρει τις εκ του Ιανου αποκαταστάσεις δημόσιων υποδομών του Δήμου Μουζακίου.
Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιωργος Καραγιάννης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν οι 2 αντρες και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η άμεση επίλυση του επείγοντος προβλήματος. Τέλος, τους ενημέρωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να επιμεληθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.