Κάλεσμα της επιτροπής μνημείων-μουσείων του ΚΚΕ σχετικά με το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο

Μια ολόκληρη πολιτεία, μια μεγάλη νοσοκομειούπολη, αναδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο δάσος του υψώματος Σκάλα στον Γράμμο (στην περιοχή του Λιανοτοπίου).
Οι εργασίες για την αποκάλυψη και ανάδειξη των πάνω από 27 κτισμάτων του μεγάλου νοσοκομείου του Γράμμου, που έχουν βρεθεί έως τώρα, συνεχίζονται από συντρόφους των Οργανώσεων της περιοχής.

Παράλληλα με τα υλικά που προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ σχετικά με τον τρόπο, τον χρόνο κατασκευής του νοσοκομείου και την ίδια τη λειτουργία του, στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, πολύτιμες αναδεικνύονται οι πληροφορίες που έχουν συνεισφέρει έως τώρα επιζώντες μαχητές, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με το νοσοκομείο, είτε ως νοσοκόμοι, είτε ως προσωπικό υποστήριξης του χώρου, είτε ως τραυματίες.
Η προσπάθεια πλέον στρέφεται στον όσο το δυνατόν πιο ακριβή προσδιορισμό της λειτουργίας του κάθε κτίσματος.
Και απ' αυτήν την άποψη, η Επιτροπή του Αρχείου του ΚΚΕ και η Επιτροπή Μνημείων απευθύνουν έκκληση προς όσους από τους επιζώντες μαχητές του ΔΣΕ  ή τους απογόνους τους που δεν έχουν καταθέσει ακόμα τη μαρτυρία τους, να επικοινωνήσουν με το ΚΚΕ ώστε να αξιοποιηθούν και οι δικές τους πληροφορίες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
-Αρχείο ΚΚΕ: 2102592111, 2102592251
-Επιτροπή Μνημείων: 6973737389

-ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 2441076080 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
21 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.