Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ τίμησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Χαρίλαο Φλωράκη

Τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη), τίμησαν την Κυριακή 22 Μάη, αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με επικεφαλής, τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταθέτοντας λουλούδια στον τάφο του, στο Παλιοζογλώπι, στο αγνάντι του Αη Λια.

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του ΤΓ Καρδίτσας, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά είναι αυτή που μένει και είναι αυτή που είναι σήμερα εδώ και συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας . Είμαστε εδώ για την προστασία των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού, φωτίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού- κομμουνισμού, της κοινωνίας που θα είναι απαλλαγμένη από πολέμους, φτώχεια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι 20 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής Ιτάμου, πολλά σπίτια στο Παλιοζογλώπι διατρέχουν ακόμα σοβαρούς κινδύνους, ενώ και η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.