ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις»

Το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2021-2022 πρόγραμμα με τίτλο «Κίνηση Μάτ … σε τρεις διαστάσεις» στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ” του Ινστιτούτου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Το πρόγραμμα υλοποίησαν είκοσι μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης και δεκαπέντε μαθήτριες και μαθητές της Β’ τάξης του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου με την καθοδήγηση του Διευθυντή Βασιλείου Αργύρη και των καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου ΠΕ02, Λαμπρινής Γκαγκά, ΠΕ04.02, Ελένης Κολοβού, ΠΕ86, Βαΐας Σμυρνιώτη, ΠΕ80 και Παναγιώτη Στάικου ΠΕ86.

Σκοπός του προγράμματος η γνωριμία των μαθητών με  την τρισδιάστατη σχεδίαση και  εκτύπωση, γιατί η μέθοδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης  δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν πιο κοντά με τις περισσότερες από τις επιστήμες που διδάσκονται καθώς μπορούν να σχεδιάσουν αντικείμενα (σκακιέρα και πιόνια)  και να τα εκτυπώσουν ώστε να μπορούν να τα αγγίξουν και να κατανοήσουν τις θεωρητικές έννοιες με παραστατικό τρόπο.
Παραγόμενα έργα:
•Η εκτύπωση σκακιέρας με πιόνια τρισδιάστατης εκτύπωσης μέσω του τρισδιάστατου εκτυπωτή ο οποίος αποκτήθηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος.
•Η παραγωγή έντυπου οδηγού οδηγιών χρήσης και υλοποίησης τρισδιάστατης  εκτύπωσης ο οποίος περιγράφει κάθε βήμα το οποίο απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια τρισδιάστατη εκτύπωση, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από τους συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια χρήσης του εκτυπωτή.
Τέλος, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 έγινεεκδήλωση στον χώρο του σχολείου  με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Σωκράτης Παππάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Ζαρνακούπης,  εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.02
Δύση: 21.01
Σελήνη
3 ημερών
1654
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι ανακτούν το φρούριο της Ακροκορίνθου από τους Βενετούς.
1825
Έλληνες υπό τους Γενναίο Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Λόντο και Πλαπούτα περικυκλώνουν την Αλωνίσταινα.
1839
Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1881
Πραγματοποιείται η Ένωση της Θεσσαλίας και της Άρτας με την Ελλάδα με χωριστή ελληνοτουρκική σύμβαση.
1904
Εκτελείται ο Μακεδονομάχος Αναστάσιος Μοναστερλής στο Μοναστήρι.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Καστοριά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.