Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη πορεία ειρήνης

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ), καλούν τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες της Καρδίτσας, να πάρουμε μέρος στην Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 22 Μάη στις 7.30 μμ από την είσοδο της πόλης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (ΕΕΔΥΕ), βροντοφωνάζουμε «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτούμε να τερματιστεί κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να μην σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.
Την Κυριακή 22 Μάη βαδίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Παίρνουμε θέση μάχης ενάντια σε όσους στέλνουν τους λαούς στο σφαγείο του πολέμου για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην κλιμακούμενη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον ΝΑΤΟικό ενεργειακό σχεδιασμό, εμπλοκή η οποία επικυρώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, την πλευρά της πάλης των λαών για να ζήσουν απαλλαγμένοι από τον πόλεμο, την προσφυγιά, την εκμετάλλευση. Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου γνωρίζουμε τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της βίας που ασκεί το εκμεταλλευτικό σύστημα στις ζωές μας: Τις εργασιακές σχέσεις που δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής και ψυχικής μας αντοχής, τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο εισόδημα των οικογενειών μας, τις συνέπειες της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας. Είμαστε αποφασισμένες να μην αφήσουμε τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας έρμαια αυτής της πολιτικής. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση της αντεπίθεσής μας για να μην πληρώσουμε το κόστος του πολέμου, όπως πληρώνουμε το κόστος της «ειρήνης τους με το πιστόλι στον κρόταφο».
Εκκίνηση στις 7.30 μμ, στην είσοδο της πόλης (μνημείο αντίστασης) τερματισμός και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου θα υπάρχουν ομιλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
24 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!