"Ετοιμάζονται να περάσουν το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα στις σπουδές"

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Τράπεζα θεμάτων, βάση του 10, μείωση εισακτέων!
Θρασύδειλη κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς με την κοινωνία σε καραντίνα!

Θρασύδειλη και με ταξικό μίσος απέναντι στο λαό και τα παιδιά του, η κυβέρνηση ανδρείκελο των ξένων και ντόπιων αφεντικών, ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τον ημιστρατιωτικό νόμο για να περάσει το πιο αντιλαϊκό δημιούργημα στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες.

Με απανωτές ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, με νέο κόφτη και πανελλαδικού τύπου εξετάσεις μέσω τράπεζας θεμάτων, τα παιδιά της εργατικής τάξης αλλά και άλλων μικρών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων θα αποκλειστούν μαζικά από την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται  για τέτοιο ταξικό σφαγείο, που ίσως μόνο με το διαβόητο νόμο Αρσένη μπορεί να μπει δίπλα.
Σημαντικό ρόλο για την πλήρη αποθράσυνση της κυβέρνησης έπαιξε η στάση των δυνάμεων των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΕΡΑ – ΠΕΚ/ΔΗΣΥ - ΠΑΜΕ στους χώρους της εκπαίδευσης, οι οποίες φρόντισαν να δείξουν την απόλυτη προσαρμοστικότητα – υποταγή τους στις διαταγές της άρχουσας τάξης με αφορμή την παράσταση της λεγόμενης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης». Η διαφαινόμενη παράταση, άλλωστε, της θητείας των στελεχών της εκπαίδευσης έχει και το χαρακτήρα ανταπόδοσης για την πολύτιμη συνεισφορά των παραπάνω δυνάμεων στο προχώρημα της κυβερνητικής επίθεσης.
Εκπαιδευτικοί , γονείς και μαθητές πρέπει με κάθε τρόπο να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, πρέπει με κάθε τρόπο να καταγγελθούν τα άθλια κυβερνητικά σχέδια  που συντρίβουν τις ελπίδες των παιδιών μας να σπουδάσουν!
Άραγε, η συνδικαλιστική ηγεσία θα συνεχίσει να συμμετέχει στις εξ αποστάσεως πλατφόρμες του υπουργείου, την ώρα που σφαγιάζονται τα μαθητικά δικαιώματα;
Να μην περάσει!
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με κάθε τρόπο να καταγγείλουμε το πραξικόπημα!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Τελευταίο Τέταρτο
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!