Συν.Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καρδίτσας: Ολοι στις συγκεντρώσεις για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη

Το Σάββατο στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που  στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και συντάραξε το σύνολο του ελληνικού λαού και κόστισε σε δεκάδες συνταξιούχους την απώλεια παιδιών και εγγονιών.
 
Δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα των Τεμπών, τη δολοφονία των εργατριών στη «Βιολάντα», δεν ξεχνάμε τη Μάνδρα, το Μάτι. 
Δεν δεχόμαστε σαν κανονικότητα τα καθημερινά εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς - κάτεργα, όπου σκοτώνονται ή σακατεύονται εργάτες και εργάτριες με ευθύνη των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Δεν δεχόμαστε συνάδελφοι μας συνταξιούχοι να χάνουν τη ζωή τους σε εργοτάξια δουλεύοντας μετά την συνταξιοδότησή τους, στα 70 χρόνια τους, για να συμπληρώσουν τις συντάξεις  πείνας. Δεν  μπορούμε να ανεχτούμε την πολιτική που προετοιμάζει τα νέα Τέμπη στον αέρα, με την τραγική κατάσταση που υπάρχει στις αερομεταφορές και στην ακτοπλοΐα, όπως προειδοποιούν οι εργαζόμενοι.
 
Για το έγκλημα στα Τέμπη δεν έφταιγε ούτε «ένας άνθρωπος», ούτε «η κακιά στιγμή». Ούτε φυσικά θα μας προφυλάξουν οι εφαρμογές του gov.gr στα κινητά όπου θα βλέπουμε ‘’ζωντανά΄΄ τα τρένα, όπως μας κοροϊδεύει ο υπουργός μεταφορών. Αν ήταν τόσο απλό, τότε είναι διπλά εγκληματίες που δεν το έφτιαξαν τόσα χρόνια.  Υπεύθυνοι είναι οι αποφάσεις και εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σιδηροδρομικού δικτύου, οι κυβερνητικές πολιτικές που εφάρμοσαν αυτές τις επιλογές, η ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη, σε βάρος της ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων. Αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός να αντιπαλέψουμε για να μην ξαναζήσουμε Τέμπη, Βιολάντες, Μάτι κλπ.
 
Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους του νομού Καρδίτσας να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα Συνδικάτα και οι λαϊκοί φορείς, το Σάββατο 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και στις 7:00 το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας.
 
Για τα Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Καρδίτσας
- Δημοσίου: ο Πρόεδρος, Νοτόπουλος Ευάγγελος – η Γραμματέας, Κωστάμη Μαρία
- ΙΚΑ: η Πρόεδρος, Καρυά Ελένη - ο Γεν. Γραμματέας, Κρανιάς Βασίλης
- ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ): ο Πρόεδρος Καραμαγκιόλας Άγγελος - ο Γραμματέας Ντεμίρης Γιάννης
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.09
Δύση: 18.13
Σελήνη
11 ημερών
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πρεμετή.
1943
Εκπνέει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς.
Ένοπλο ανταρτικό τμήμα εξουδετερώνει την γερμανική φρουρά των μεταλλείων Τσαγκλί Φαρσάλων.
1959
Οι Άγγλοι διατάσσουν τον εκτοπισμό του Συνταγματάρχη Γ. Γρίβα (Διγενή) από την Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!