Διπλή βράβευση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Best City Awards 2020

για τα «πράσινα» έργα  του οδοφωτισμού με  LED  και των ενεργειακών αναβαθμίσεων

Στο βάθρο των νικητών των Best City Awards 2020, του διαγωνιστικού  θεσμού που  για 4η συνεχή χρονιά επιβραβεύει την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις  πόλεις και Περιφέρειες της χώρας, βρέθηκε και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με διπλή βράβευση στην κατηγορία  «Green City».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε  με:
 -GOLD -Χρυσό Βραβείο  για το έργο «Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα τύπου LED στο οδικό  δίκτυο» και
-SILVER -Ασημένιο Βραβείο για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων»
«Με ενσυναίσθηση  στις επιθυμίες των ανθρώπων αλλά και  με σύμμαχο τη φύση για την αντιμετώπιση της  κλιματικής κρίσης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καινοτόμα  έργα με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προστιθέμενα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, η αξία των οποίων αναγνωρίζεται και βραβεύεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που σχεδίασε, δημοπράτησε και ολοκλήρωσε  ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του ενεργοβόρου φωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, με 7.900 νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Είναι ένα έργο που μειώνει κατά 79% την κατανάλωση ενέργειας αλλά και το κόστος συντήρησης γιατί η διάρκεια ζωής των φωτιστικών LED είναι μεγαλύτερη.   Αλλάζουμε την εικόνα και τις συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Μειώνουμε το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 10.800 τόνους CO2 ετησίως και  εξοικονομούμε σε 12 χρόνια  24 εκατομμύρια  ευρώ, τα οποία μπορούμε να επενδύσουμε σε άλλα χρήσιμα έργα.  Παράλληλα  σχεδιάσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων 54  κτιρίων σε όλη τη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση 45,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Με τις παρεμβάσεις μας, δεκάδες σχολικά συγκροτήματα κάθε βαθμίδας,  Νοσοκομεία, Επιμελητήρια, Δημαρχεία και άλλα δημόσια και δημοτικά κτίρια  εκσυγχρονίζονται  ως προς τη λειτουργία τους, καταναλώνουν  λιγότερη ενέργεια,   μειώνουν το αποτύπωμα του  άνθρακα και  γίνονται  πιο φιλικά για τους χρήστες. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του δημοσίου, αφού πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών  πόρων. Τόσο το έργο της  αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας  LED όσο και το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία,  έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Tα Best City Awards 2020 που διοργανώνει η Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής,   αναδεικνύουν  τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν τα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.22
Δύση: 19.28
Σελήνη
26 ημερών
1808
Οι Τουρκαλβανοί νικούν τους Έλληνες επαναστάτες στην Καλαμπάκα.
1821
Υψώνεται η Σημαία της Επαναστάσεως στο Καρλόβασι Σάμου.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος οχυρώνεται στο χάνι της Γραβιάς και αναχαιτίζει την προέλαση της στρατιάς του Ομέρ Βρυώνη.
1907
Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ανθλγός Παπαδάς Ζαχαρίας (καπετάν Φούφας) στο Παλαιοχώρι (Φούφα) Κοζάνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Μήλο και οι Ιταλοί τη Σάμο.
1945
Παραδίδεται η γερμανική φρουρά της Ρόδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.