Νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημόσια υγεία και την Πολιτική Προστασία

Με 10,2 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη δημόσια υγεία για την αποτελεσματική διαχείριση και  αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19 αλλά και τους φορείς πολιτικής προστασίας για τη διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε την τροποποίηση του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που οδηγεί σε:

-Αύξηση των προϋπολογισμών:
-της δράσης  «Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» από 11,081 εκατομμύρια ευρώ σε  16,9 εκατομμύρια ευρώ και
-της δράσης  «Ενίσχυση φορέων πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές» από 8 εκατομμύρια ευρώ σε  9,3 εκατομμύρια ευρώ
-Ένταξη δύο νέων δράσεων:
- «Ενίσχυση των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19» προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και
- «Προμήθεια Περιπολικού Σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 575.000 ευρώ.
«Στην πιο κρίσιμη περίοδο για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία ενεργοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε  και κατευθύνουμε επιπλέον πόρους για να στηρίξουμε τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας που δέχονται ισχυρή πίεση λόγω της πανδημίας αλλά και το σημαντικό έργο της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε παρόντες, συνεργαζόμαστε  και στηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε όσους βρίσκονται αυτή την εποχή στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι τα υπέρτατα αγαθά, χωρίς τα οποία όλα τελούν υπό αίρεση και αμφισβήτηση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.