altΑναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλίας παρείχε στον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Ο κ. Κουρέτας, με τη χρήση χαρτών και σχεδιαγραμμάτων ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων που κατασκευάζει η Περιφέρεια σε όλη τη Θεσσαλία, για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Θεσσαλών στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του για την αγροτική ανάπτυξη του θεσσαλικού κάμπου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στους Θεσσαλούς πολίτες σε ανοικτή εκδήλωση το επόμενο διάστημα.
Τη συζήτηση απασχόλησε ακόμη το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, η συνεργασία της Περιφέρειας με τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) και τα έργα ορεινής υδρονομίας που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.
Τέλος ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη για τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων των πληγεισών από τονdaniel επιχειρήσεων μέσω της Κρατικής Αρωγής, όπως και για τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας που αναμένεται να τρέξουν το 2025 μέσω του ΕΣΠΑ/Θεσσαλία 2021-27.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.29
Δύση: 18.41
Σελήνη
25 ημερών
1078
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα.
1449
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άρτα και προβαίνουν σε θηριωδίες κατά των Ελλήνων κατοίκων.
1657
Οι Τούρκοι σκοτώνουν τον πατριάρχη Παρθένιο Γ΄ από την Χίο.
1821
Οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι επαναστάτες δίνουν τον όρκο της Ελευθερίας.
1854
Ο Γεώργιος Φιλάρετος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως στην Πλατανιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!