altΕάν μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα και μια μέρα μετά τον εμβολιασμό δεν θα πηγαίνει σχολείο και δεν θα παίρνει απουσίες

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν στους μαθητές οι οποίοι εμβολιάζονται εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Εγκύκλιος: Χωρίς απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται

Η εγκύκλιος στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και ορίζει τα εξής: Oι μαθητές και οι μαθήτριες, που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών και μαθητριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον Διευθυντή  το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους. Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτά καθημερινά το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα μόνο σε 7 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στη Β. Ελλάδα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ορισμένα τμήματα λόγω κρουσμάτων covid-19. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Νηπιαγωγείο στο Σουφλί, το 1ο Μειονοτικό δημοτικό σχολείο Ξάνθης, ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Εορδαία, το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, ένα ιδιωτικό δημοτικό στη Θεσσαλονίκη, ένα δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα και ένα Μουσικό Γυμνάσιο -Λύκειο στην Πάτρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
24 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!