altΦ. Στάθης: «Ο πολιτισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για πρόοδο και ανάπτυξη»

Μια μοναδική βραδιά όπερας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Δευτέρας 14/9/2021, όσοι παρευρέθηκαν στη σπηλιά του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, που ως γνωστόν είναι και η γενέτειρά του.

Τη μουσική εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τοπικό Συμβούλιο Μαυρομματίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Φάνης Στάθης εξήρε την ιδέα της διοργάνωσης που έγινε στην τοποθεσία της ιστορικής σπηλιάς πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου. Μάλιστα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος, η Δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να οργανώνει κάθε χρόνο παρόμοιες εκδηλώσεις εκεί προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή.
«Εξάλλου – όπως τόνισε ο Δήμαρχος – με συνεχείς παρεμβάσεις μας στην κεντρική διοίκηση καταφέραμε ως Δήμος να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και να υλοποιήσουμε σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τον γενικό ξεσηκωμό του Έθνους ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό. Η όλη προσπάθεια κορυφώθηκε με την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στο Μουζάκι και στο σπίτι του θρυλικού ήρωα στο Μαυρομμάτι, το οποίο θα μετατραπεί σε Ψηφιακό μουσείο αφού έγινε δεκτή μετ’ επαίνων η σχετική πρόταση του Δήμου μας».
«Βέβαια – πρόσθεσε ο κ. Στάθης – οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί… Συνεχίστηκαν με τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας», στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίουαπό το ΝΠΔΔ Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα. Μια ομολογουμένως εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που θα θυμούνται με νοσταλγία όλοι όσοι την παρακολούθησαν».Κιο Δήμαρχος έκλεισε υπογραμμίζοντας πως «η μαγική βραδιά όπερας στη σπηλιά αποτελεί απόδειξη της διαρκούς βούλησης που έχει η Δημοτική αρχή να ανεβάσει επίπεδο τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο στο Μουζάκι, αλλά σε όλα τα χωριά του Δήμου».Επιπλέον, απευθυνόμενος στους επισήμους και στους θεατές δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το ολοκληρωμένο πλάνο διοίκησης της Δημοτικής αρχής μας έχει σε περίοπτη θέση τον πολιτισμό διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για πρόοδο και ανάπτυξη».
Τη βραδιά όπερας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης (απηύθυνε και ομιλία), η πρόεδρος του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ. ΑποστολίαΑγγελάκη και κ. Γιώργος Φούντας, o δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πολυμερόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρομματίου κ. Γιώργος Νάσιος,ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Γ. Καραϊσκακης Τάκης Γιώτης,ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικής εκδήλωσης είχε ο Καρδιτσιώτης μαέστρος κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ενώ την παρουσίαση έκανε ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης Κωστάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»