alt«Απαιτούμε ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

Νέες μητέρες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενες στα σχολεία, μαθήτριες,
Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ)

καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που ανοίγει τα σχολεία και φέτος, ήδη ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, χωρίς να πάρει κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των μαθητών και των εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Αντίθετα με πολύ …ζέση έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής τέσσερις νόμους –τον τελευταίο μέσα στο κατακαλόκαιρο- που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά σας δικαιώματα. Συνειδητά επιλέγουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να τα βάλουν στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γι αυτό ενώ από τη μία πλευρά
•Εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.
•Αντί να κάνουν μόνιμες προλήψεις και να καλύψουν τα τεράστια κενά, προχωρούν σε 3μηνες(!) συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών.
• Μεγάλος «κόφτης» προωθείται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς στην παράλληλη στήριξη, με το κόστος να βαραίνει την οικογένεια.
•Για αυτό προσλαμβάνουν καθαρίστριες ακόμα και με 3ωρες συμβάσεις(!), ενώ απολύουν χιλιάδες άλλες.
•Δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης των μαθητών και αντιμετώπισης των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που έχουν προκύψει μετά από σχεδόν δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και υπολειτουργίας των σχολείων.

Από την άλλη
•Προχωράνε αποφασιστικά στη μεγαλύτερη σύνδεση των σχολείων με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων που στο όνομα της “αυτονομίας” θα βρίσκουν λεφτά μόνα τους από επιχειρηματίες-χορηγούς που θα παρεμβαίνουν και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης και στον τρόπο λειτουργίας τους.
•Φτιάχνουν σχολεία, τάξεις και μαθητές πολλών ταχυτήτων, που ο καθένας «θα τρέχει» ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας, της σχολικής μονάδας, της γειτονιάς, με εκπαιδευτικούς εσαεί όμηρους των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης εργασίας και στη δημόσια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας της νεολαίας, του λαού, δεν ενισχύει αποφασιστικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αντί με επιστημονικά κριτήρια και κρατική ευθύνη να απαντήσει στους αντικειμενικούς φόβους και ερωτήματα για το εμβόλιο, ένα ακόμα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με τα άλλα αναγκαία μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση το αξιοποιεί ως πολιορκητικό κριός για να γκρεμίσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, να σπείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Με τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις αντιφάσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με επιχειρήματα όπως «στα σχολεία δεν κολλάει» ή «στις τάξεις με λιγότερους μαθητές κολλάει πιο εύκολα» ενισχύει τον ανορθολογισμό και την αντιεπιστημονικότητα.
Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να αρνείται να δώσει μισό ευρώ για τις μορφωτικές ανάγκες και την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα να καμαρώνει γιατί η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας χαρίζοντας 6,6 δισ. Ευρώ από την τσέπη του λαού μας στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ για να μακελεύει παιδιά και λαούς σε όλον τον κόσμο.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή. Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία.
Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Διεκδικούμε :
•Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη.
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
•Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
•Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη στήριξη χωρίς καμία περικοπή.
•Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλα τα σχολεία.
•Περισσότερα δρομολόγια για να καλυφθεί η μεταφορά των μαθητών.
•Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονους όρους και υποδομές και το απαραίτητο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
•Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
•Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση με ευθύνη του κράτους με κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»