altΤο πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας 2021-2022.

Οι μαθητές φορώντας την απαιτούμενη μάσκα και με αισιοδοξία  ότι φέτος θα πάνε όλα καλά, έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη τελετή Αγιασμού.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος , παρέστη στον καθιερωμένο αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοφάδων, στο 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων, καθώς και στον κοινό Αγιασμό του ΕΠΑΛ Σοφάδων, του ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Θώμη Καφάση-Δεδηλιάρη και Γεώργιο Τσινόπουλο και τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Αθ.Παππά .
Τους Αγιασμούς  τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Γώγος ο οποίος μετέφερε στους μαθητές το μήνυμα του Σεβασμιότατου κκ Τιμόθεου.
Στο μήνυμά του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αναφέρει:
«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα νέο ξεκίνημα, πιο ελπιδοφόρο. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί ύψιστο καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας, να τους παρέχουμε τις δυνατότητες να υλοποιήσουν όσα ονειρεύονται
Φυσικά δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η  νέα σχολική χρονιά αρχίζει με πολλές και διαφορετικές συνθήκες, με δεδομένα που δεν έχουμε ξαναζήσει και διαρκώς μεταβάλλονται.
Λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων η έναρξη της σχολικής περιόδου συνδυάζεται με ένα μεγαλύτερο βάρος προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Δείξαμε όμως όλο αυτό το διάστημα πως μπορούμε να βγούμε από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, πως όλοι μαζί  μπορούμε να τα καταφέρνουμε.
Γι’ αυτό και παρακαλώ όλους, να συνεχίσουμε αυτή την κοινή προσπάθεια, να ακούμε τους επιστήμονες και να ακολουθούμε όλους τους κανόνες  και τα απαραίτητα μέτρα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς πως  η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ως δήμαρχος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη, σε κάθε καθημερινό θέμα που χρειάζεται επίλυση.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»