altΣε απόγνωση κάτοικοι και τοπικοί φορείς

Δραματικές ώρες βιώνει η Εύβοια με τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολλές ημέρες να βρίσκονται σε εξέλιξη και να καταπίνουν χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο δήμο Ιστιαίας όπου κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί.

Φωτιά Εύβοια: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην τηλεόραση του OPEN, στην Εύβοια μετακινούνται με εντολή του αρχηγείου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές δυνάμεις στα χωριά που απειλούνται από τις φλόγες για να ανακοπούν τα πύρινα μέτωπα.

Δήμαρχος Ιστιαίας στο OPEN: Οι κάτοικοι δίνουν τη μάχη της ζωής τους
«Τα λίγα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν στο βόρειο μέτωπο της φωτιάς. Στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζουμε τις φλόγες με μηχανήματα έργου. Γίνεται ηρωικός αγώνας από τους κατοίκους των χωριών που δίνουν τις μάχες της ζωής τους για να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αλλιώς το παιχνίδι θα ήταν χαμένο εδώ και δύο ημέρες. Πρέπει να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο», είπε στην τηλεόραση του OPEN o δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς.
Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Πευκί, όπου αποχώρησαν οι κάτοικοι πλην ορισμένων που ήθελαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Και επίσης κινδυνεύουν το Καστρί και οι Γούβες. «Δεν πρέπει να μπει η φωτιά στην Ιστιαία. Η πρωτεύουσα του δήμου πρέπει να μείνει ασφαλής για να μπορούμε να εργαστούμε», είπε ο κ. Κοντζιάς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!