altΣήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια, ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Δυτική Μακεδονία.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 38 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο και στον Κορινθιακό δυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ.
Όσο για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που είναι υπεύθυνο για τις καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία, Ολλανδία και το Βέλγιο, φαίνεται ότι στη χώρας μας φθάνει εξασθενημένη.
Σύμφωνα με το meteo.gr, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, δεν αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας καθώς, κατευθύνεται στην νότια Ιταλία όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Ωστόσο, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά στην αρχή της ημέρας βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική και κατά τόπους στη κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Στη νότιο Πελοπόννησο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και στην αρχή της ημέρας βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια στην αρχή της ημέρας βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!