altΑπό την Αγωνιστική Συσπείρωση έμπορων Καρδίτσας

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων, φέρνει προς ψήφιση ένα ακόμα νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Με το ν/σ αυτό γίνεται λάστιχο η ζωή των εργαζομένων, μετατρέπεται σε κόλαση και την ίδια στιγμή, επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής και εργασίας των αυτοαπασχολούμενων.

Μόνες κερδισμένες θα αποδειχτούν και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Γι΄ αυτό το λόγο ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση και απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του.
Οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου μας αφορούν, θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα!
Η απλήρωτη 10ωρη εργασία και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που προωθούνται θα ωφελήσουν εκείνες κυρίως τις επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους. Όσο αυτοί θα βγάζουν “και απ΄ τη μύγα ξύγκι” ελάχιστα θα είναι τα οφέλη για όσους από εμάς απασχολούμε 1-2 άτομα προσωπικό, πόσο μάλλον για όσους στηριζόμαστε αποκλειστικά στη δική μας εργασία. Σε βάθος χρόνου θα οξυνθεί ο ανταγωνισμός, θα πολλαπλασιαστούν τα πλεονεκτήματα και τελικά η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος μας, θα αποδειχτούν ένας ακόμα μοχλός μονοπώλησης και λουκέτων.
Το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους άλλους νόμους “διευθέτησης του χρόνου εργασίας” που προωθούνται, μετατρέπουν την αγορά σε ρωμαϊκή αρένα. Έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες, αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες για να μη μας κλείσουν οι μεγάλοι και να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος -ατομικός και οικογενειακός- πάει περίπατο. Τις συνέπειες αυτές πληρώνουμε όλοι οι επαγγελματίες, ειδικά οι συναδέλφισσες που εκτός της εργασίας τους, συνήθως επιφορτίζονται και με όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, την ανατροφή των παιδιών κ.ο.κ.
Γι αυτό, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το υπηρετούν. Η ανάπτυξη των αγώνων, μπορεί να βάλει φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Συνάδελφοι,
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη, που καλούν το συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας και το σωματείο Ε/Υ και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Καρδίτσας, στις 10:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.