altΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σας προσκαλεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18:00 η ώρα, στα διαδικτυακά εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Πολυτέλεια …. στην ‘άλλη’ ζωή…. Ταφικές συνήθειες της αριστοκρατίας στους ρωμαϊκούς Γόμφους». H έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Στην έκθεση θα εκτεθούν ευρήματα από δύο πλούσια κτερισμένους ρωμαϊκούς τάφους από την αρχαία πόλη των Γόμφων κοντά στο Μουζάκι Καρδίτσας. Τα κτερίσματα περιλαμβάνουν γυάλινα μυροδοχεία, χρυσά ελάσματα, χρυσά δακτυλίδια με παραστάσεις, αργυρά και χάλκινα ανάγλυφα σκεύη καθώς και σιδερένιο οπλισμό (ξίφη, αιχμές δοράτων κλπ), υποδηλώνοντας ότι οι τάφοι ανήκαν στην ανώτερη κοινωνική τάξη της πόλης των Γόμφων της ρωμαϊκής εποχής.
Τα εγκαίνια και η παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και για την παρακολούθησή της μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας στο facebook και το Youtube.
 
Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας
Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας
Μαρία Βαϊοπούλου
Αρχαιολόγος


 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.47
Δύση: 18.29
Σελήνη
14 ημερών
1822
Ο Γρηγόριος Σάλας κηρύσσει την Επανάσταση στην περιοχή Σκάλας του Ελευθεροχωρίου Ολύμπου.
1829
Το Φρούριο Αντιρρίου παραδίδεται στους Κ. Τζαβέλα, Χατζηχρήστο και Μιαούλη.
1959
Με διαταγή του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, διακόπτεται ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!