altΤις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών σε όλη την έκταση του Δήμου Σοφάδων, από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου επιβεβαίωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ  που επισκέφτηκε την Παρασκευή την περιοχή.
Το μέγεθος των ζημιών φάνηκε ακόμη περισσότερο με την άνοδο της θερμοκρασίας ενώ υπολογίζεται ότι εκτεταμένη καταστροφή υπάρχει σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα σιταριού, μιας και φέτος καλλιεργήθηκαν περισσότερες εκτάσεις.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Λιόντος, ο Επόπτης του ΕΛΓΑ στο Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανος Παπαναστασίου, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Εκίζογλου και παραγωγών.
Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές και την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Σοφάδων θα προβεί σε αναγγελία ζημιάς ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων όπου ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ζήτησε άμεσα αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο φυτικό κεφάλαιο και αποζημιώσεις χωρίς χρονοτριβές προκειμένου να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και οικονομία σε ένα κομβικό στάδιο της αγροτικής παραγωγής
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Εκίζογλου ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη καλλιεργητική χρονιά που ξεκίνησε με τις πλημμύρες του Ιανού. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους  να γίνει το συντομότερο»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
12 ημερών
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.