altΝ.Παπαγεωργίου προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: «Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα έργα του Αχελώου»

Στο θέμα των έργων του Αχελώου, η ολοκλήρωση των οποίων εκκρεμεί, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, κ.Νίκος Παπαγεωργίου, αυτή τη φορά από το βήμα της σύσκεψης φορέων της περιφέρειας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Μαϊου 2021, στην Καρδίτσα, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Απευθυνόμενος τόσο προς την ΠτΔ, όσο και προς τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλίας, ο κ.Παπαγεωργίου σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και για τα έργα του Αχελώου, έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλίας τα επόμενα έτη. Πάντα όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.Κώστας Αγοραστός, έχουμε 1,3 δισ. ευρώ έργα “παρατημένα”, στον Αχελώο -ας κάνουμε κάτι γι’ αυτά.

Πριν 21 χρόνια, ο αείμνηστος καθηγητής μου και πρόεδρος του Τμήματος είπε, σε μας τους φοιτητές του, ότι “τα δημόσια έργα γίνονται με χρήματα των γονιών σας και γι’ αυτό θα πρέπει να τα σέβεστε”. Ας σεβαστούμε, λοιπόν, αυτά τα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας αναφέρθηκε τόσο στις φυσικές καταστροφές που αντιμετώπισε η Θεσσαλία, όπως η μεσογειακή καταιγίδα «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020 και ο σεισμός στην περιοχή της Ελασσόνας τον περασμένο Μάρτιο, όσο και στα θέματα που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί, όπως οι προθεσμίες για τα αυθαίρετα, αλλά και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

«Ενεργοποιήσαμε το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών και για τον “Ιανό” και για τον σεισμό στην Ελασσόνα -170 μηχανικοί συνέδραμαν το έργο της Πολιτικής Προστασίας. Και υπό τον Περιφερειάρχη, κ.Αγοραστό είναι παραδεκτό από όλους ότι ο μηχανισμός κινήθηκε πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο κ.Παπαγεωργίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Πανσέληνος
1767
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Παναγιώτη από την Καισαρεία.
1821
Οι Τούρκοι σφάζουν περίπου 100 προκρίτους στην Κω.
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1827
Δύναμη 6.000 Τουρκοαιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ επιτίθεται στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.
1914
Η φάλαγγα του καπετάν Παύλου Γύπαρη απελευθερώνει την Κορυτσά.
Ο στρατός της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου απελευθερώνει τη Μοσχόπολη.
1941
Εισέρχονται στην Αθήνα τα πρώτα τμήματα των ιταλικών στρατευμάτων Κατοχής υπό τις αποδοκιμασίες των κατοίκων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.