altΓια την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 7 Απρίλη

Η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων με καμάρι χαιρετίζει όλους τους συμβασιούχους που ένα χρόνο τώρα δίνουν τη μάχη να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας σε ιδιαίτερα επιβαρυμμένες  συνθήκες.

Η υπάρχουσα κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας από την εγκατάλειψη και την απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας, η οποία έγινε μεθοδευμένα, με υπό-χρηματοδότηση, συγχώνευση τμημάτων, μειωμένες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Η λίστα της υποβάθμισης δεν έχει τελειωμό και προκλήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την τωρινή κυβέρνηση, έχοντας στο μυαλό τους τη σύμπραξη και συν-διαχείριση ιδιωτών και Δημοσίου. Για αυτό γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας, για αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των ελάχιστων προσλήψεων αφορούν σε συμβασιούχους.
Σε αυτές τις συνθήκες, θέλουμε να καλωσορίσουμε ιδιαίτερα τους νέους μας συναδέλφους συμβασιούχους  που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα.
Το επόμενο διάστημα θα είναι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο δίκαιο αίτημα κάθε συμβασιούχου, για σταθερή, μόνιμη και πλήρη εργασία. Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει, ανεξαρτήτως σύμβασης και των όρων αυτής.
Θαρρετά απευθυνόμαστε και σε όλο το μόνιμο προσωπικό, να στηρίξουν έναν δίκαιο αγώνα που εξασφαλίζει τα συμφέροντα της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
Με θάρρος απευθυνόμαστε σε όλο το λαό και τον καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς σε νοσοκομείο και πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ζωή των οικογενειών μας.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.29
Σελήνη
28 ημερών
1821
Δύναμη 1.000 Θεσσαλών επαναστατών πολιορκεί χωρίς αποτέλεσμα το Βελεστίνο.
1822
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.
1825
Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες κατανικούν τους Τούρκους στην Καλαμπάκα.
1886
Έναρξη μεθοριακών συμπλοκών στην Θεσσαλία μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Μενεμένη Σμύρνης.
1927
Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών, με πρωτοβουλία του ποιητή Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας.
1944
Απαγχονισμός 10 Ελλήνων στα Ψηλά Αλώνια Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.