altΣυνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Αθανάσιο Μπότα και Σωκράτη Παππά, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης στα γραφεία τους στην Καρδίτσα.
O Δήμαρχος, ζήτησε την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, το οποίο κατά τη λειτουργία του υπήρξε το μοναδικό στο είδος του Πειραματικό Σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ένα σχολείο εξοπλισμένο με σύγχρονα εργαστήρια, άρτια βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο. Η σύγχρονη εργαστηριακή του υποδομή θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών, αλλά και την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση με ΠΕΚ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται σε ένα υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, σε ένα ευρύτερο περιβάλλον με ιδιαίτερη ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με πλούσιο ιστορικό πολιτιστικό παρελθόν (τα αρχεία του σχολείου ανάγονται στο 1896) ιδανικό για την εκπαίδευση εφήβων μαθητών, ενώ η απόσταση Καρδίτσας – Φαναρίου είναι μόλις 15 χλμ.
Η μετατροπή του Γυμνασίου Φαναρίου σε Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου, έγινε κατά το σχολικό έτος 2009-2010, ενώ το 2015 με απόφασή της η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε στην κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης, τόνισε: «Στη συνάντησή μου με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ζήτησα την εκ νέου λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, μετά τις προτάσεις τους για την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4692/2020.
Η επαναλειτουργία του Πειραματικού σχολείου Φαναρίου, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, θα ωφελήσει τη μαθητιώσα νεολαία του νομού μας, τον Δήμο Μουζακίου – ειδικά το Φανάρι – και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών. Το εν λόγω αίτημά μας, έχουμε διαβιβάσει και στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ευελπιστώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.29
Σελήνη
28 ημερών
1821
Δύναμη 1.000 Θεσσαλών επαναστατών πολιορκεί χωρίς αποτέλεσμα το Βελεστίνο.
1822
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.
1825
Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες κατανικούν τους Τούρκους στην Καλαμπάκα.
1886
Έναρξη μεθοριακών συμπλοκών στην Θεσσαλία μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Μενεμένη Σμύρνης.
1927
Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών, με πρωτοβουλία του ποιητή Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας.
1944
Απαγχονισμός 10 Ελλήνων στα Ψηλά Αλώνια Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.