altΈχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ χρήσιμο για να βγουν πολλά συμπεράσματα από τους εργαζόμενους.

Για άλλη μια φορά είδαμε την κυβέρνηση να βάζει επανειλημμένα μπροστά εν μέσω πανδημίας τα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών.

Πάνω από την υγεία του λαού, έβαλε τις «δημοσιονομικές αντοχές» και τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, με νέες ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην αναγκαία συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δίνει πλούσια δωράκια στις ιδιωτικές κλινικές, επιτρέπει να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού και του κρατικού προϋπολογισμού με νοσήλια και διαγνωστικά τεστ. Η περιορισμένη επίταξη-κοροϊδία στην οποία προχωράει τώρα η κυβέρνηση είναι μέτρο αναποτελεσματικό με βάση την έκταση του προβλήματος.
Ταυτόχρονα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους δουλειάς, με πολλούς από αυτούς να έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού. Στον κλάδο μας, στα σούπερ μάρκετ, γίναμε μάρτυρες απίστευτων εικόνων συνωστισμού, καταστήματα με κρούσματα πολλές φορές δεν έκλειναν ή έκλειναν κάτω από την πίεση των εργαζομένων, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ακόμα και νεκρούς από τον κορονοϊό.
Τo Δ.Σ. του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που καλεί η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την Τετάρτη 7 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Υγείας) στην κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 7μμ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ   
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.29
Σελήνη
28 ημερών
1821
Δύναμη 1.000 Θεσσαλών επαναστατών πολιορκεί χωρίς αποτέλεσμα το Βελεστίνο.
1822
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης νικά τους Τούρκους στην Πάτρα.
1825
Ο Ιωάννης Γκούρας διασκορπίζει στο Δίστομο τους Τουρκοαιγυπτίους του Ιμπραήμ.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες κατανικούν τους Τούρκους στην Καλαμπάκα.
1886
Έναρξη μεθοριακών συμπλοκών στην Θεσσαλία μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Μενεμένη Σμύρνης.
1927
Έναρξη των πρώτων Δελφικών εορτών, με πρωτοβουλία του ποιητή Αγγέλου Σικελιανού και της συζύγου του Εύας.
1944
Απαγχονισμός 10 Ελλήνων στα Ψηλά Αλώνια Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.