Στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης
Πενταμελής ομάδα μαθητών και μαθητριών του ομίλου 3D-Botics, του 1ου Πειραματικού ΓΕΛΚαρδίτσας, συμμετείχε στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης της ερευνητικής ομάδας ST3DM του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το σχολείο μας, με τηνκατασκευήMo-Bike,μοιράστηκε την 1η θέση (με τρίαακόμη σχολεία) στην κατηγορία Λυκείου. Η κατασκευή Μο-Bike χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο του ποδηλάτη, εξαρτήματα σχεδιασμένα και εκτυπωμένα σε 3D εκτυπωτή και έναν μικροελεγκτή micro:bit για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υποβοήθησης για ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο(ιστοσελίδα διαγωνισμού: https://st3dm.web.auth.gr/ ).
Η μαθητική ομάδα του «Ομίλου Ρομποτικής και 3DΣχεδίασης» που συμμετείχε στον διαγωνισμό αποτελείται από τους:Αργύρη Λάσδα, Στέφανο Κόκκαλη, Ελίνα Αρβανιτάκου, Στέφανο Παπά καιΕβελίνα Ματζιαράκη, με υπεύθυνο καθηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ.Νικόλαο Μαυραντζά.
Οι μαθητές/τριες της ομάδας μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ειδική συνεδρία του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης που θα διεξαχθεί 5-7 Δεκεμβρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη.
Η θεματολογία του διαγωνισμού ήταν «Η πόλη μας» και αφορούσε στον εντοπισμό προβλήματος της πόλης που να σχετίζεται με την αειφορία και την πρόταση επίλυσής του. Για τον σκοπό αυτό η ιδέα για τον σχεδιασμό του Mo-Bike παρουσιάστηκε στον Δήμο Καρδίτσας, σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Στέφανο Θεολόγη, και έλαβε την Αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας.
Περισσότερα για το project, όπως το βίντεο παρουσίασης του Mo-Bike, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού https://nikmavr.sites.sch.gr/mo-bike/.
.
|
![]() |
||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!